пʼятницю, 25 січня 2019 р.

23 січня 2019 року в конференц-залі готелю «Театральний» відбувся регіональний семінар, що проходив у рамках міжнародного проекту «Активні громадяни – ефективна влада». 
Проект спирається на основні положення Національної стратегії  сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки та Всеукраїнську програму освіти для демократичного громадянства «Демократична школа». Організатор семінару – громадська організація «Центр європейської політики» (Братислава). Мета проекту – допомогти дітям визначити проблеми місцевої громади та запропонувати проекти (пропозиції до формування та реалізації державної політики) для їх вирішення. 
В семінарі взяли участь 9 дитячих команд: по 3 з міст Бердянськ і Мелітополь, а також запорізька команда, що була представлена учнями ліцею № 105, гімназії № 107 та вихованцями ЗОЦНТТУМ «Грані». Координатор проекту в Запорізькій області – доцент кафедри теорії та методики виховання Могілевська В.М. Організатори семінару відзначили високий рівень дитячих проектів і презентацій та гідно оцінили вміння і навички дітей вирішувати реальні проблеми. Переможцями визначено команду учнів з м.  Бердянськ з проектом про запровадження пляжного патруля та одну з мелітопольських команд, що поставила за завдання створити парк радості для мешканців міста та продемонструвала ефективні форми спілкування з мером міста та його командою. Високу оцінку отримав і запорізький проект, представлений вихованцями закладу позашкільної освіти. У квітні регіональні команди – переможці, а таких по Україні є 8 (крім Запорізької, Закарпатська, Миколаївська і Полтавська області), зустрінуться в Києві задля визначення одного переможця, який разом із учнівською командою із Словаччини в червні в якості нагороди здійснить сумісну подорож по цій країні. 
Семінар було знято телеканалом ТВ-5 і дитячою ТРС ЗОЦНТТУМ «Грані». Його можна буде подивитися в сітці телевізійних програм вищезгаданого телеканалу або на сайті Центру «Грані». 

Немає коментарів:

Дописати коментар