понеділок, 23 квітня 2018 р.

STEM-фестиваль на Запоріжжі

   21 квітня 2018 року одночасно в кількох містах України відбувся третій Всеукраїнський фестиваль STEM освіти. 
   За останні кілька років в Україні стрімко зросла популярність STEM освіти – наукового підходу, який об’єднує в собі чотири дисципліни, а саме: Science – природничі науки; Technology – технології; Engineering – технічну творчість; Mathematics – математику. STEM освіта цікава своїм нетривіальним підходом до вивчення та викладання складних речей простим, доступним та зрозумілим способом. Сьогодні STEM є окремим освітнім напрямком, що поєднує інноваційні технології у вивченні як природничих, так і художніх дисциплін. 
  Цього року STEM-2018 також проходив в Києві, Кропивницькому, Сумах, Чернігові, Миколаєві, Хмельницькому та Одесі. 
    В нашому місті фестиваль проходив в рамках заходів «STEM-весна в освіті Запорізького краю». Організаторами виступила громадська організація «Соціальна справедливість». Активну участь у підготовці і проведенні заходу взяли кафедри дошкільної освіти, теорії і методики виховання, інформатики та інформаційних технологій в освіті, дидактики та методики природничо-математичних дисциплін Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. 
      На фестивалі були представлені 32 учасника від дошкільників до закладів вищої освіти міста Запоріжжя і області. Цікавими, змістовними, вражаючими були емоції дітей, гостей і відвідувачів від побаченого: всі мали можливість продемонструвати власні винаходи, зібрати робота, покерувати динамічною моделлю, постріляти у віртуальному тирі, похімічити в лабораторії, запустити ракету, виготовити авіамодель, покерувати «розумними» пристроями, зануритися у віртуальну реальність, відвідати майстер-класи та лекторій, сфотографуватися на Луні, виграти приз. І багато чого іншого. 
    Всі учасники отримали сертифікати і масу задоволення від спілкування з однодумцями та зустрічей з друзями. Щира подяка всім за демонстрацію свої креативних наробок, небайдужість та інноваційність.

Немає коментарів:

Дописати коментар