суботу, 22 грудня 2018 р.


На виконання указу президента України «Про стратегію національно - патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки», Наказу МОН України від 16.06.2015 № 641 «Про затвердження Концепції національно - патріотичного виховання дітей і молоді, Заходів щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді та методичних рекомендацій щодо національно-патріотичного виховання у загальноосвітніх навчальних закладах», спільного наказу Департаменту освіти і науки, Департаменту культури, туризму, національностей та релігій, Управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької облдержадміністрації від 13.07.2015 №0402/172/323 КЗ «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» ЗОР спільно з Всеукраїнською громадською організацією «Всеукраїнська федерація «Спас» та Координаційною радою з питань козацтва при Запорізькій облдержадміністрації 20 грудня 2018 року провели круглий стіл на тему «Козацька педагогіка. Проблеми і перспективи розвитку в Україні».

Під час круглого столу було висунуто наступні питання до обговорення:
1. Суть і значення козацької педагогіки для сучасного українського суспільства.
2. Проблеми і перспективи розвитку козацької педагогіки на сучасному історичному етапі в Україні.
3. Напрямки розвитку козацької педагогіки в сучасній системі освіти в Україні.

На підставі обговорених питань було висунуто проект резолюції круглого столу та рекомендовано:

1. Керівникам органів освіти та навчальних закладів:
• Сприяти викладанню курсу «Козацька педагогіка» (предмет духовно-морального спрямування) (за вибором батьків);
• При розподілі годин з варіативної частини сприяти вивченню курсу «Козацька педагогіка» (предмет духовно-морального спрямування).
• Сприяти створенню тематичних кабінетів з «Козацької педагогіки» (предмет духовно-морального спрямування) у навчальних закладах області.
• Активізувати просвітницьку роботу з батьківською спільнотою щодо значимості курсу «Козацька педагогіка» (предмет духовно-морального спрямування) для формування особистості дитини.
• Сприяти друку навчально-методичних посібників для вчителів, які викладають курс «Козацька педагогіка» (предмет духовно-морального спрямування).
•  Щорічно аналізувати інформацію про стан викладання курсу «Козацька педагогіка» (предмет духовно-морального спрямування) у навчальних закладах.

2. КЗ «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» ЗОР :
• Розробити та запровадити спецкурс «Козацька педагогіка» для всіх категорій педагогічних працівників курсів  підвищення кваліфікації. 
• Забезпечити науково-методичний супровід учителів курсу «Козацька педагогіка» (предмет духовно-морального спрямування).
• Забезпечити супровід віртуальних методоб’єднань учителів курсу «Козацька педагогіка» (предмет духовно-морального спрямування).
• Забезпечити організацію участі педагогів курсу «Козацька педагогіка» (предмет духовно-морального спрямування) у різноманітних конкурсах, виставках, форумах, презентаціях тощо.
• Сприяти організації та проведенню різноманітних конкурсів/фестивалів/олімпіад обласного та Всеукраїнського рівня для учнів, які вивчають курс «Козацька педагогіка» (предмет духовно-морального спрямування).

Організатори висловлюють подяку всім учасникам круглого столу «Козацька педагогіка: від минулого до сьогодення», які взяли активну участь у роботі.
                                                                            

Немає коментарів:

Дописати коментар